5 typische kenmerken van een modern landelijke bouwstijl

Heel wat mensen voelen zich aangetrokken tot een landelijke bouwstijl. Het is dan ook een typisch Vlaamse stijl. Karakteristieke elementen worden in deze stijl gecombineerd met natuurlijke materialen voor de afwerking en veel groen rondom de woning. Toch merken we een evolutie in deze bouwstijl, waarbij ook strakke, moderne elementen hun ingang vinden. We lijsten enkele typische kenmerken van deze bouwstijl voor je op.

 

Stoere, natuurlijke elementen

 

In een landelijke woning kan hout natuurlijk niet ontbreken. Denk hierbij aan een houten vloer of een dito voordeur. Daar waar een houten afwerking vroeger vaak frivool en gedetailleerd was, mag het nu allemaal wat robuuster. Puur hout, met hier en daar een imperfectie zet de toon.

 

Strakke ramen

 

Landelijke woningen zijn traditioneel vaak gekenmerkt door lichte raamkozijnen in hout. Sinds enkele jaren hebben ook aluminium ramen in een donkere kleur met succes hun intrede gedaan. Ze geven de woning een strakkere aanblik van buitenaf waardoor het geheel meteen een moderne aanblik krijgt.

 

Stalen binnendeuren

 

Deze eigentijdse trend zet zich eveneens door in het binnenschrijnwerk. Stalen deuren zijn enorm populair en erg mooi in combinatie met landelijke elementen. Deze deuren bevatten veel glas, waardoor ze een grote ruimte opdelen, zonder een zware indruk te geven.

 

Veel lichtinval

 

Grote glaspartijen en veel lichtinval zijn niet langer enkel gereserveerd voor moderne woningen, ook in de landelijke stijl worden ze meer en meer toegepast om nog meer eenheid met de omgeving of de tuin te creëren.

 

Zachte kleurtinten

 

De afwerking van een eigentijds landelijke woning gebeurt vaak in zachte of natuurlijke kleurtinten. Samen met de vele lichtinval maakt het dit type woning erg ruimtelijk, maar blijft het tegelijkertijd erg sfeervol.

 

Is dit de stijl waar je naar op zoek bent? Of hou jij toch eerder van felle kleuraccenten of een moderne bouwstijl? Geen nood, we werken volledig op maat en helpen je graag om jouw bouwdroom om te zetten in werkelijkheid!

Comments ( 0 )