Is een moderne woonstijl iets voor jou? Dit zijn de typische kenmerken

Bouwen is kiezen. Je kiest over het aantal slaapkamers, het type keuken, de indeling van je tuin… Maar bovenal kies je in welke stijl je wilt bouwen. Ga je voor modern of eerder klassiek? Eerder gaven we al enkele typische kenmerken van het beste uit de twee werelden: modern landelijk. Maar hoe ziet een échte moderne woning er nu uit?

 

Eenvoudig en strak

Wat overheerst in een moderne bouwstijl, zijn de eenvoudige vlakken. De gevel is vaak één massief vlak, ononderbroken door ramen of deuren. Vergeet tierlantijntjes. Strakke lijnen is waar het om draait.. In contrast met de massieve gevel, zijn grote raampartijen typisch modern.

 

Mix van materialen

Waar landelijk vaak kiest voor een houten afwerking, zie je bij moderne bouwstijlen een mix opduiken. Een houten gevel combineren met een zinken dak en schrijnwerk van kunststof? Het kan allemaal! Hoe experimenteler, hoe beter!

 

Licht

Strak en eenvoud kan vaak ‘kil’ overkomen. Voldoende lichtinval door grote ramen zorgen ervoor dat je er niet te koeltjes bij zit in je moderne woning. Grote raampartijen en eventuele lichtstraten zorgen ervoor dat je huis wordt overgoten met zonlicht.

 

Ruimte

Kleine en ‘bijeengepropte’ ruimtes zijn uit den boze in een moderne woning. Optimaal ingedeelde ruimtes en volumes dragen bij tot de strakke lijnen. Want dat is uiteindelijk waar het om gaat bij een landelijke bouwstijl.

 

Originaliteit

De mix van materialen zorgt ervoor dat moderne woningen origineel zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos! Meer dan bij andere bouwstijlen, krijg je een vernieuwende variatie in vormen en materialen. En dat maakt het zo leuk!

 

Is dit de stijl waar je jezelf in ziet wonen? Of neig je eerder naar een landelijke stijl? Geen nood, we werken volledig op maat om je droomhuis te bouwen! 

Comments ( 0 )