Een nieuwbouwwoning aan 6% btw-tarief? Dat kan bij RTA Construct!

Vanaf 1 januari 2021 geniet je tijdelijk van 6% btw-tarief wanneer je je privéwoning afbreekt en heropbouwt. De federale overheid steunt daarmee bouwbedrijven en zet in op duurzaamheid. Het verlaagde tarief wil verouderde woningen vervangen door energiezuinige. Hoe bekom je dit tarief en hoe zit dat net bij nieuwbouwwoningen?

 

Vereisten voor verbouwen aan 6% btw-tarief

Je renoveert je woning aan een verminderd tarief als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Je woning is ouder dan 10 jaar.
  • Je woont in een privéwoning of een woning waarvan slechts een ‘bijkomstig’ deel dient voor je beroep.
  • Alle werken worden aan de eigenaar of huurder (dus eindgebruiker) gefactureerd.
  • Éénzelfde aannemer levert en plaatst de materialen.

 

Welke verbouwingswerken gelden aan verminderd tarief?

De werken mogen aan de binnenkant van de woning plaatsvinden. Denk aan vernieuwing van sanitair, elektriciteit, isolatie, open haard, schilderwerken… Ook werken aan de buitenkant en algemeen onderhoud van de woning kunnen onder verminderd btw-tarief. Zo kan je je voorgevel vernieuwen, een veranda of garage aanbouwen, riolen ontstoppen, schoorstenen vegen…

 

Let wel: Doe-het-zelvers krijgen geen verlaagd btw-tarief op de aankoop van hun materiaal. Het is dus een win-win om contact op te nemen met RTA Construct!

 

Nieuwbouwwoning aan verlaagd btw-tarief

Een woning slopen en wederopbouwen gebeurt in principe aan 21% btw. Toch gelden er uitzonderingen op die regel waardoor je aan 6% btw-tarief een nieuwbouwwoning op de kop tikt. Zo moeten afbraak en heropbouw in één handeling gebeuren en mag de bewoonbare oppervlakte maximum 200 m2 zijn.

 

RTA Construct heeft alvast zes woningen pico bello in orde gemaakt. Ben jij klaar om je nieuwbouwwoning op de kop te tikken aan 6% btw-tarief? Neem snel contact op!

 

Comments ( 0 )