De voordelen van een nieuwbouwwoning

Staat er een renovatie op je planning of bouw je liever je droomwoning from scratch? In deze blog kom je te weten wat de voordelen van een nieuwbouwwoning zijn en of ze opwegen tegen renoveren.

Met nieuwbouw geniet je van meer wooncomfort

Wanneer je een bestaand huis renoveert, duren de werken vaak langer dan gepland. Hierdoor woon je dikwijls voor langere tijd op een bouwwerf of moet je je verhuisplannen zelfs uitstellen. Gelukkig is dit niet het geval bij een nieuwbouwwoning. Hier weet je immers perfect wanneer je huis klaar is en zodra je verhuisd bent, geniet je meteen van een volledig afgewerkte woning. 

Uiteraard kan je ook bij RTA Construct terecht voor een nieuwbouwwoning. Voor de afwerking heb je twee mogelijke opties: een winddichte ruwbouw woning of een sleutel-op-de-deurwoning. Je kiest best voor een winddichte ruwbouw woning indien je de binnen afwerking van je huis volledig zelf wil uitvoeren. Is dit echter niets voor jou, dan coördineren wij alle werken van je huis zodat het op tijd instap klaar is. Had je graag meer details, lees je in een vorige blog de voordelen van een winddichte ruwbouw. Twijfel je nog over een sleutel-op-de-deurwoning? Ook daarover schreven we een blog over de voordelen ervan.

 

Een nieuwbouwwoning is energiezuiniger

Vandaag de dag is een goed energiepeil voor je huis heel belangrijk. Zowel voor het milieu als voor jouw portemonnee. Een goed energiepeil staat namelijk gelijk aan lagere energiekosten. Bovendien zorgt het er ook voor dat de waarde van je woning bewaard blijft.

Het spreekt voor zich dat wanneer je een nieuwbouwwoning bouwt, je de meest geschikte technieken toepast als het aankomt op verwarming en isolatie. Bij het renoveren van een bestaand huis zijn zulke technieken soms niet mogelijk waardoor ze nooit hetzelfde energiepeil behalen als een nieuwbouwwoning.

 

Meer controle over je budget tijdens de bouw van een nieuwbouwwoning

De kans dat er addertjes onder het gras zitten tijden de renovatie van een bestaand huis, is groot. Zulke verrassingen gooien vaak je planning en kostenplaatje behoorlijk in de war. Bij een nieuwbouwwoning heb je meer zekerheid wat je budget betreft. Je weet perfect op voorhand wat de totale kost zal zijn. De kans dat er dus onvoorziene kosten opduiken, is nihil.

Heb je advies of plannen nodig voor jouw nieuwbouwwoning? Onze in-house architect luistert graag naar jouw ideeën en wensen voor een ontwerp voor je droomhuis. Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact op met ons!

Comments ( 0 )