De voordelen van een winddichte ruwbouw woning

De voordelen van een winddichte ruwbouw woning

Heb je bouwplannen? Bij RTA Construct heb je de optie om te kiezen voor een winddichte ruwbouw woning. Maar wat zijn nu de voordelen van zo’n woning? En wegen die op tegen de voordelen van een sleutel-op-de-deurwoning? Wij sommen graag de voordelen en verschillen voor je op:

Ruwbouw versus sleutel-op-de-deurwoning

Een winddichte ruwbouw omvat alles wat te maken heeft met de stabiliteit en de stevigheid van de woning. Met andere woorden, je krijgt een huis met stevige funderingen, steunmuren, winddichte ramen en een afgewerkt dak. Op die manier kan jij of een andere partij zich nog volledig ontfermen over de afwerking van je woning. Denk maar aan het leggen van vloeren, vloerverwarming, betegeling, sanitair, het plaatsen van een keuken, en noem maar op.

 

Bij een sleutel-op-de-deurwoning wordt dit allemaal voor jou gedaan. Het draait dus eigenlijk meer om jouw persoonlijke voorkeur. Doe je de dingen graag zelf, dan kies je best voor een ruwbouw woning. Heb je geen tijd om zelf aan de slag te gaan, laat je het best over aan experts. Zowel voor ruwbouw als sleutel-op-de-deur kan je beroep doen op RTA Construct!

Eigen keuzes maken

Het is zeker niet zo dat je bij een sleutel-op-de-deurwoning geen inspraak hebt bij je interieur. Maar in tegenstelling tot een ruwbouw woning, is je keuze daar wel beperkter.

Bij een ruwbouwwoning is dat niet het geval doordat je zelf aan de slag gaat. Je kan zelf de look and feel bepalen van jouw woonst. Zo kies je nog bijvoorbeeld of je Domotica en vloerverwarming plaatst, welke vloeren en tegels je legt, waar je je sanitair plant, hoe je keuken is uitgerust, enzovoort.

De doorlooptijd en het budget

Bij een sleutel-op-de-deurwoning ontfermen professionals zich over de bouw van je huis. Dat bespaart jou dus veel tijd en energie. Dat wil niet zeggen dat het heft in eigen handen nemen gelijk staat aan een langere bouwtijd. Wanneer je zelf kennis van zaken hebt of beschikt over familieleden die in de bouwsector werken en je graag willen bijstaan is het zeker mogelijk dat je even snel werkt als professionals. Dan doe je beroep op een aannemer voor louter de winddichte ruwbouw te plaatsen.

 

Eens opgeleverd, stopt de service van RTA Construct niet. Dààr maken wij graag het verschil. Heb je dus nog advies of plannen nodig? Onze in-house architect luistert graag naar jouw ideeën en wensen voor een ontwerp voor je nieuwe woonst.

 

Overtuigd van een winddichte ruwbouwwoning of ga je toch eerder voor een sleutel-op-de-deurwoning? Zit je nog met enkele vragen? Neem gerust contact op met ons!

Comments ( 0 )