Skip to main content

Blog

Hoe wijzigen de EPB-eisen in 2022

Wie gaat bouwen moet tegenwoordig op heel wat vlakken aan strenge energie-eisen voldoen.

Lees meer

Ventilatie als basis voor een gezonde woning

Het belang van ventileren wordt de laatste weken heel vaak aangehaald in het coronanieuws. Wanneer je gaat bouwen of renoveren is het uiterst belangrijk dat er voldoende zuurstof naar binnen komt en dat er voldoende vuile binnenlucht kan worden afgevoerd uit de woning.

Lees meer

Aanpassing van de registratierechten: de voor- en nadelen

De Vlaamse regering kondigde in september enkele aanpassingen van de registratierechten aan. Deze aanpassingen gaan in vanaf januari 2022. Wie plukt er de vruchten van en zijn er ook nadelen aan verbonden? Wij lichten het graag voor je toe.

 

Lees meer

Een nieuwebouw volgens de BEN-principes

Sinds dit jaar is BEN – of Bijna Energie Neutraal Bouwen – de standaard voor nieuwbouw in België en Europa. We lichten je graag toe wat dit precies inhoudt.

Lees meer

Hoe bescherm je je huis tegen wateroverlast?

Zomer 2021 staat bekend als de natste zomer ooit. En dat heeft voor heel wat overlast gezorgd in ons land. Op sommige plaatsen kan je nooit volledig uitsluiten dat water je woning binnensijpelt. Toch kan je je woning extra beschermen. RTA Construct geeft je enkele tips:

 

Lees meer

Hoe kies je de juiste aannemer?

Een huis bouwen doe je hopelijk maar één keer in je leven. Of plan je grote renovatiewerken? Ook dat is geen evidente klus. Je laat je liefst bijstaan door een expert die mee met je plant, bouwt en opvolgt. Eén die je bovenal vertrouwt! Hoe vind je nu namelijk de aannemer die best bij je past?

Lees meer

Ga je bouwen? Ontdek het stappenplan!

Hoe bouw je je droomhuis? Dat is niet zo vanzelfsprekend. Het is geen geheim dat er bij een bouwproces heel wat komt kijken. RTA Construct ontzorgt je doorheen het ganse traject. Ontdek je stappenplan naar een succesvol bouwproject:

 

Lees meer

De voordelen van een nieuwbouwwoning

Staat er een renovatie op je planning of bouw je liever je droomwoning from scratch? In deze blog kom je te weten wat de voordelen van een nieuwbouwwoning zijn en of ze opwegen tegen renoveren.

Lees meer

De voordelen van een winddichte ruwbouw woning

De voordelen van een winddichte ruwbouw woning

Lees meer

Is een moderne woonstijl iets voor jou? Dit zijn de typische kenmerken

Bouwen is kiezen. Je kiest over het aantal slaapkamers, het type keuken, de indeling van je tuin… Maar bovenal kies je in welke stijl je wilt bouwen. Ga je voor modern of eerder klassiek?

Lees meer